dijous, 8 d’octubre del 2009

El cesto de los tesoros

Avui a classe de plàstica hem estat veient un vídeo de "el cesto de los tesoros".
Què és "El cesto de los tesoros"?

Aquesta ha sigut la pregunta que ens ha formulat la professora abans de començar a veure el vídeo, la majoria ja sabien el que era, i els que no ho sabiem, clar ens ha quedat desprès del vídeo.
I "El cesto de los tesoros" consisteix, en un cistell on està tot ple de joguines en la que els nens puguin treure-les d'allà per poder tocar-les, moure-les... i també bavejar-les.
Tots els nens s'han posat totes les joguines que han passat per les seves mans a la boca, és una de les seves maneres de observar la joguina. Per la seva pròpia experiència.
Al voltant del cistell com a molt hi ha hagut 3 nens, i sempre vigilats o per la professora o per la mare. Les joguines que hi ha al cistell les han revisat abans que no tinguessin cap mena de problema els nens de ficar-se-les a la boca, que es trenquin, que es puguin fer mal, etc. Però tot i així han d'estar al cas dels nens.
Encara que en el vídeo ens ha sobtat que els nens tinguessin en el cistell una pinya de pi seca oberta, amb la que existia la probabilitat que es trenqués una closca dels pinyols i podia ser un perill per els nens. O el cas d'una figura de ceràmica, que segons com caigués o el cop que el nen pogués donar, es podria arribar a trencar. Però per això també estava la vigilància dels professors/pares.
També hem pogut observar com els nens amb la seva pròpia experiència aprenen, com en el cas del nen que tenia la armonica a la boca, se l'ha ficat tant endins que li han vingut arcades, i el pròxim cop que se l'ha posat a la boca no se l'ha posat tant endins. Bet aquí la pròpia experiència del nen.

I per acabar, aquí teniu un enllaç on podreu observar un exemple de "Cesto de los tesoros".
http://www.youtube.com/watch?v=0Ch4CbfH5L4&feature=player_embedded

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada