dimarts, 6 d’octubre del 2009

Seminari 6 d'octubre

A la classe de seminari d'avui l'hem començat d'una manera diferent, hem començat amb l'explicació de dos contes.
Aquests contes han estat explicats per dues companyes de classe. El primer ha sigut el de la Natàlia, que ens ha explicat el conte de "Les set cabretes i el llop". Un conte popular molt conegut. I el segon ha sigut la Raquel, que ens ha explicat un conte propi, "El tauró", inventat per ella mateixa. Desprès d'haver escoltat els comptes hem comentat entre tota la classe el que ens ha semblat els dos contes, el que ens ha agradat, el que ens ha sobtat, el que no ens ha agradat... tot per anar millorant, i per que els demés ho tinguem a l'hora d'explicar el nostre.

Al acabar l'activitat del conte, ens ha donat un guió per seguir, per fer el treball del llibre que ens hem de llegir, "Comunicació i vida quotidiana".

I finalment, hem estat llegint aquest article de La Vanguardia, sobre el fracàs escolar. I posteriorment hem estat comentat si estàvem d'acord amb el que ens deia la noticia o no.
Tots hem aportat el nostre punt de vista, tant els qui estàvem a favor com el que estàvem en contra.
Finalment, tots hem arribat a una conclusió en la que tots estàvem d'acord. L'educació d'un nen/a no només depèn de l'escola, ni només dels pares, sinó que en aquest cas cadascú té la seva pròpia aportació.

Opinió:

Els contes m'han agradat molt, el de la Natàlia perquè feia molt que no l'escoltava, feia molt que no m'explicaven un conte. I el de la Raquel, m'ha semblat molt original. M'ha encantat el joc que ha tingut amb les titelles en els guants, fins i tot em podria atrevir a dir que ha captat la nostre atenció amb els guants com ho podria fer amb els mateixos nens.

L'article m'ha semblat interessant, ja que ens ha permès debatre i cadascú ha donat el seu punt de vista sobre el tema. Ja sigui per experiència pròpia o per coneixement de cadascú.

Frase de la sessió:
- "Catacric, catacrac aquest conte s'ha acabat."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada