dijous, 10 de desembre del 2009

Seminari 10 desembre

Avui la Reina a seminari ens ha passat la "autoavaluació" de seminari, la qual haurem d'omplir a casa i portar-la el dia que tinguem entrevista amb ella.
La vam estar comentat una mica per sobre i vam començar amb el comentari del retall de noticies que havíem de portar.
Cadascú va portar la que més interessant o la que li va cridar més l'atenció, relacionat amb el tema de l'educació.
Va començar el Francisco parlant sobre una queixa que han fet els pares d'homosexuals. Amb aquesta noticia ens vam poder adonar de que hi ha molta gent que amb el pas del temps ho ha anat acceptant, però hi ha qui no.

Després vaig exposar jo la meva noticia, tractava de la queixa que tenien les Universitats sobre la gran quantitat de diners que els devia la Generalitat.

La Mireia ens ha portat una noticia amb una informació molt actual, els ordinadors portàtils a les classes. En el que tots hem donat el nostre punt de vista, alguns estàvem a favor i altres en contra. Cadascú veia el seu punt de vista sobre el tema.

La Natàlia ens un taller que han creat a vic, que són per els nouvinguts, per ensenyaria les costums, el català... per que no arribin a classe i estiguin totalment perduts.

L'Esther va escollir una noticia, la qual li va cridar molt la atenció. Que uns nens de 15 anys no comprenen el que llegeixen. En sí la noticia ens parlava sobre l'alt index que hi ha d'abandonaments dels estudis ben joves en els estudis. Fins a arribar a deixar la ESO sense acabar.

L'Anna Muñoz ens ha explicat la importància de l'educació entre els 0 i els 3 anys. Els nens durant aquesta edat són quan més coneixements adquireixen i més ràpidament.

La Raquel ens ha portat una noticia en la qual no estava d'acord. Ens explicava que es podrà fer un cicle formatiu de grau mig i ja es podrà accedir a batxillerat i entrat posteriorment a la universitat. El qual la Raquel no hi estava d'acord, no veu un nivell adequat per arribar al batxillerat des de un cicle, i ho ha argumentat amb una experiencia personal, una amiga seva que havia passat de greu a a batxillerat i la diferencia que va notar va ser molt gran.

La Mireia ens ha parlat sobre la nova proposta de preparar els directors dels centres educatius per poder sancionar els professors directament. No haver d'esperar a que intervingui el departament d'educació sinó que ells ja puguin fer el que hagin de fer.

I finalment l'Anna Dalamau ens ha parlat sobreel canvi del nou calendari escoltar, un tema ja molt tractat per la meva part, ja que el debat que vam fer a comunicació era sobre aquest mateix tema. I encara que ja està aprovat, tots hem donat la nostre opinió sobre el tema, varietat d'opinions.

Així ha sigut la classe d'avui de seminari...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada