dimarts, 1 de desembre del 2009

Una mica de música!

I per finalitzar la setmana,vam fer una visita a l'Auditori.
On primer de tot vam anar al Museu de la Música, on ens van explicar i ensenyar ràpidament els instruments que els ensenyaven als nens, una petita explicació d'ells i les activitats que realitzaven amb ells.
Hi havia molta varietat d'instruments, com bé ens va explicar la noia que ens guiava la visita, normalment nosaltres coneixem els instruments del nostre país, i allà vam poder veure de diferents països.
A l'hora de la visita per els nens tenen molts recursos (audiovisuals, sonors..) amb els quals poden captar l'atenció dels nens.

Tenen diferents propostes educatives per poder visitar el museu. Una d'elles, per exemple, podria ser la creació d'instruments.

L'educadora que tenen per els nens, ajuda molt, ja que els nens conforme vant veient tots els instruments els crea moltes qüestions i l'educadora és l'encarregada de resoldre'ls-hi les preguntes.

Vam acabar la visita al Museu, passant per l'aula interactiva, on hi ha una serie d'instruments que els nens poden experimentar amb ells. Com és el cas de l'arpa, el contrabaix, el mecanisme d'un orgue, platets, caixes de ressonància, etc.

Tot seguit, vam assistir al concert "Corda i descorda".



El concert tracta de cinc instruments de corda, interpretant música clàssica i cançons infantils.
Tracta d'un concert dirigit per els més menuts de la casa. Tenen una relació molt directe amb el públics els musics, es passegen tocant els instruments per el públic, fan que els nens dirigeixin als instruments en un moment en concret...

L'objectiu del departament educatiu de l'Auditori és aproximar la música de qualitat a tot el públic, des dels cero als cent anys

Valoració personal:
El Museu de la Música em va semblar molt interessant, ja que hi ha tanta varietat d'instruments que no coneixia, però llàstima que vam tenir tan poc temps per poder observar la gran varietat d'instruments.
I del concert, em va semblar fantàstic, genial. Em va agradar molt. Va ser molt divertit, bonic...
Crec que és molt adequat per els infants ja que la música que treballen es molt senzilla i fácil de recordar.
També s'ha de dir que, es crea una relació entre el nen i la música ja a la classe, abans de la visita a l'Auditori. Els nens ja van amb uns coneixement sobre el que treballaran. I potser a un nen no li agrada una cançó, però una altre sí.. i quan va al concert, les recorda d'haver-les escoltat anteriorment.
Els nens segur que s'ho passen d'allò més bé. Aquesta participació d'ells en un concert els diverteix i molt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada