dimecres, 2 de desembre del 2009

Territori, Les Bruixes del Pedraforca.

LLEGENDA DE LES BRUIXES DEL PEDRAFORCA
Aquesta llegenda succeeix a la muntanya del Pedraforca, entre Saldes i Gósol. Tot va començar el dia de Sant Silvestre (31 de desembre) de fa molts anys, els habitants mes propers al Pedraforca van sentir molts sorolls, ni reconeixien de que venien. Tots creien que era cosa del diable. Van mirar la muntanya i tots van quedar sorpresos, havia aparescut un castell d'altes torres i murs a la cima.
Ningú es va poder acostar, ja que a tothom que s'acostava li tiraven sagetes.
Aquella nit va ser molt llarga per tots ells. Al dia següent tots amb al temeritat del que havia passat van mirar i el castell havia desaparegut, tos seguien sense creure el que havia passat.
Des de llavors, cada 31 de desembre diuen que es segueixen sentint les veus i diuen que son les bruixes celebrant una festa en honor al diable i aquell castell encantat.
Hi ha cops que sembla que es veu volar tot un seguici de bruixes i bruixots dalt les seves escombres.
Seran núvols, seran bruixes...




Valoració personal:
Espero que us hagi agradat la llegenda i el resultat de la nostre presentació.
La vam escollir, ja que la meva companya, la Roser és de la mateixa comarca.
No ens decidíem, no sabíem quina escollir, i vam trobar aquesta i ens va agradar. Vam començar a pensar com faríem la presentació i com ens ho repartiríem i vam veure que tindria resultat. I tant mateix ho vam tenir decidit vam començar a preparar-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada