dimecres, 25 de novembre del 2009

La Ludoteca del Poble Sec.

Dissabte 21 de novembre, amb la Maria i l'Anna, vam escollir anar a visitar al Ludoteca del Poble Sec com a activitat educativa d'aquesta setmana extraordinària.

La ludoteca té dues plantes, una per els més petits (0 a 4 anys) i l'altre dels grans (5 a 12 anys). L'horari és de 5 a 8 de dilluns a divendres, i el dissabte de 10'30 a 13'30.

Entre setmana hi ha una sèrie de places assignades a infants del barri, els més petits hi poden anar sempre que vulguin, però sempre amb el consentiments dels seus pares, però a la ludoteca dels grans té una gran demanda i s' han d'assignat dies per anar-hi.
El principal objectiu de la ludoteca és que els infants tinguin un espai lúdic per jugar fora de l'escola, per tal de relacionar-se amb altres infants i l'entorn del barri.
A part de gaudir del joc lliure hi ha tallers programats al llarg de la setmana.

A la ludoteca dels petits els infants sempre han d'anar sempre acompanyats d'un adult.
Hi ha varis racons com: els dels bebès, del joc tranquil, del jocs simbòlic i joc motriu.

La ludoteca dels grans Els nens no han d'anar acompanyats d'adults.
A part de jugar, poden fer deures si en tenen (sempre entre setmana). Els grans tenen la zona de joc motriu, de joc simbòlic i de joc tranquil.

I el cap de setmana hi ha un projecte diferent: "Vine a jugar al barri"
És un projecte gratuït, en un principi per acollir els nouvinguts del barri, perquè coneixien els serveis i la vida cultural que els ofereix la ludoteca.

Valoració personal:
Ha estat molt interessant visitar aquesta ludoteca, personalment no tenia molts coneixements sobre el món de les ludoteques, amb la informació que ens van donar i la "experiència" de passar un matí a la ludoteca i veure tot com funciona he pogut augmentar el meu coneixement sobre aquestes. No simplement per el fet de ser una ludoteca, sinó un altre àmbit en l'educació d'un nen.
No tenia molts coneixements sobre la ludoteca, però si els suficients com per veure que és una ludoteca molt ben equipada. Hi ha molta varietat de joguines, que les van canviant de tant en tant, les instal·lacions estan ben repartides...
Ha sigut una nova experiència i tot coneixement sempre és bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada